Corian este un material usor de intretinut si are avantajul mentinerii aspectului de inalta clasa de-a lungul timpului, chiar si in conditii de utilizare intensa. Un avantaj al suprafetelor din acest material – fie ca vorbim despre un blat din corian, un birou, o cada de baie sau o chiuveta din corian este acela ca pot fi refacute complet cu ajutorul unor substante abrazive de curatat si cu un burete sau o laveta din bumbac.  

Inclusiv arsurile de tigara pot fi indepartate cu usurinta in acest mod, fara a fi necesare interventii suplimentare. Acest lucru inseamna mai putin stres pentru tine si mai mult timp pe care il poti dedica celorlalte activitati.  

Pentru a pastra pentru multa vreme ca noi piesele de mobilier din corian – fie ca vorbim despre un blat din corian pentru bucatarie sau o chiuveta din corian pentru baie, este suficient sa le curatati periodic si sa interveniti prompt de fiecare data cand apare cate un mic accident. Cu un pic de atentie, mobila din corian isi va pastra identic aspectul chiar si dupa 10 sau mai multi ani de utilizare a mobilierului realizat din acest material. Iata cum ar trebui sa procedezi pentru ingrijirea suprafetelor din corian.

Clateste blatul din corian sau orice suprafata din acest material folosind un burete umed sau o laveta cu un agent de curatare obisnuit sau chiar cu sapun lichid. In cazul petelor sau a mizeriei care persista, utilizeaza un agent de curatare pe baza de amoniac – verifica etichetele, multe dintre produsele de curatenie actuale contin amoniac, asa ca e bine sa pastrezi unul la indemana. Este de preferat sa nu folosesti produse pentru curatarea ferestrelor pentru a curata un blat sau o chiuveta din corian (sau orice alta piesa de mobilier din acest material). Curata cu miscari usoare, circulare, fara a insista foarte mult.

Foloseste o laveta curata pentru a usca suprafata din corian cat mai bine. Cu toate ca acest material compozit nu este poros, asa ca apa nu se va infiltra in timp in corian, este mai bine sa il usuci de fiecare data pentru a-i conferi un aspect stralucitor si a mentine suprafata in timp. Chiar daca uscarea cu o laveta din bumbac nu este obligatorie, in timp aceasta isi va dovedi utilitatea.

Dezinfecteaza periodic mobilierul din corian folosind o solutie specifica, de curatare sau chiar de albire. In special suprafetele delicate, unde se pot acumula germeni sau bacterii, e bine sa fie dezinfectate periodic. Poti folosi pentru acest scop si o solutie dezinfectanta pentru suprafete sau servetele speciale care se gasesc in magazine.