Fiecare dintre noi isi doreste o locuinta in care aspectul deosebit si utilul sa se imbine, iar atunci cand doresti sa schimbi mobila de bucatarie, un  blat din corian este cu siguranta o alegere foarte buna.

Optand pentru acesta vei avea beneficiile unuia dintre cele mai rezistente, spectaculoase si moderne materiale pentru blaturile de bucatarie.

De ce sa alegi un blat pentru bucatarie din corian?

Exista pe piata o multime de variante pentru realizarea blatului de bucatarie si este normal sa le iei in considerare pe fiecare in parte pentru a face alegerea finala.

Suntem siguri ca iei in considerare aspecte precum calitatea, functionalitatea, aspectul, dar si pretul atunci cand hotarasti ce blat de bucatarie alegi.

Trebuie sa stii ca un blat din corian este indicat pentru bucatarii in primul rand datorita gradului inalt de igiena pe care il ofera.

Corianul este un material compozit (realizat din mai multe materiale diferite, tocmai pentru a obtine un produs de o calitate superioara) neporos, special realizat pentru a tine departe germenii si bacteriile. Lichidele nu pot patrunde in acesta, lucru deosebit de important atunci cand vorbim despre o bucatarie.

De asemenea, corianul este rezistent la zgarieturile usoare, asa ca vei putea sa faci anumite operatiuni specifice bucatariei direct pe blat. De exemplu, poti sa framanti aluatul pentru paine pe blatul tau din corian fara vreo problema.

Nu, nu vei putea sa tai painea sau legumele fara a-l zgaria, dar si in cazul in care a intervenit un mic accident domestic corianul nu va avea prea mult de suferit – va putea fi reparat in cele mai multe cazuri folosind un burete si o substanta abraziva de curatenie.

Un blat din corian este de asemenea foarte usor de intretinut. Nu ai nevoie decat de o laveta, plus apa si sapun de cele mai multe ori – poti adauga o substanta abraziva atunci cand este cazul. Petele si mizeria nu vor penetra materialul, care isi va pastra aspectul deosebit de-a lungul timpului.

Pentru acest blat vei avea la dispozitie o paleta larga de culori, iar corianul se va imbina excelent cu celelalte materiale din care este alcatuit mobilierul.

In plus, pentru ca aspectul estetic este deosebit de important in locuinta moderna, trebuie sa stii ca aspectul corianului este unul deosebit, spectaculos chiar, permitand un design pe masura – in functie de preferinte. Multe persoane prefera sa inlocuiasca si faianta de deasupra blatului cu o suprafata din corian, tocmai pentru ca arata extrem de bine si nu sunt necesare imbinarile in acest caz.

Un alt plus este intretinerea simpla a unui asemenea ansamblu.

Descopera proiectele realizate de Evo Mob Design cu blat din corian

Evo Mob Design a executat de-a lungul timpului numeroase proiecte de mobilier de bucatarie la comanda, ce includeau un blat din corian – unele dintre ele folosind corianul si in loc de faianta, deasupra chiuvetei, dar si ca material pentru chiuveta.

Rezultatul final a fost de fiecare data apreciat de catre clientii nostri, atat din punct de vedere estetic, cat si functional, concluzia finala fiind aceea ca merita cu adevarat sa ai un blat din corian, fiind o investitie pe viata.