O intrebare pe care proprietarii locuintelor moderne si-o pun atunci cand cumpara o chiuveta este: Optam pentru o chiuveta din compozit sau pentru una clasica, din inox?

Alegerea chiuvetei, fie ca vorbim despre cea din baie sau din bucatarie, este mereu o misiune importanta. Aceasta va fi folosita intens pe toata perioada de functionare, pe care o dorim cat mai lunga. Iar aceasta in zilele noastre, cand avem la dispozitie o paleta atat de larga de optiuni, forme si materiale, aceasta alegere este chiar mai dificila.

Ce inseamna un material compozit si de ce sa il folosim pentru chiuvete

Inainte de a vorbi despre o chiuveta din material compozit in comparatie cu una clasica, este important sa clarificam ce sunt materialele compozite si de ce au fost acestea create.

Este usor de intuit acest lucru chiar din denumirea lor: materialele compozite sunt cele alcatuite dintr-un ansamblu de materiale distincte. Compozitul este realizat special pentru a avea anumite proprietati. De exemplu, acesta contribuie la imbunatatirea fiecarui material din care este compus.

Create initial pentru industria spatiala, pentru a indeplini anumite cerinte deosebite, materialele compozite au ajuns sa fie utilizate la scara larga, inclusiv in locuintele individuale. Asa am ajuns sa avem chiuvete din compozit sau mobilier realizat din acest tip de materiale, rachete de tenis sau schiuri, materiale compozite folosite in industria dentara, etc.

In ceea ce priveste avantajele unei chiuvete din compozit, acestea tin, de exemplu, de varietate – a texturii a culorilor sau finisajelor.

Durabilitatea e de asemenea un atu al materialelor compozite – create special pentru a avea anumite proprietati, acestea sunt mai durabile decat chiuvetele obisnuite, din inox de exemplu.

Usurinta in utilizare este si ea mai mare in cazul compozitului si – din nou spunem – este normal sa fie asa, acest tip de materiale fiind create special pentru a avea anumite proprietati.

Compozitul permite, de asemenea, mai multe optiuni in ceea ce priveste forma si culoarea si este in general mai usor de intretinut decat materialele clasice pentru chiuvete.

Dezavantajele chiuvetelor din compozit tin in general de pretul ceva mai mare – si este normal sa fie asa atunci cand vorbim despre o calitate mai buna. Pentru ca nu schimbam chiuveta in fiecare zi, putem lua in considerare o asemenea investitie. Evident, decizia este mereu una personala.

Materiale moderne pentru chiuvete din compozit – corianul

Unul dintre materialele compozite din ce in ce mai intalnite in ultima perioada in casele romanilor – care se intereseaza mereu de ultimele tendinte in materie de amenajari si mobilier – este corianul.

Acesta este preferat datorita rezistentei deosebite in timp, a faptului ca este neporos si neprietenos cu bacteriile sau mucegaiul, este termoformabil tridimensional, poate lua cele mai surprinzatoare forme si poate fi utilizat in combinatie cu o gama larga de materiale.

Poti sa vezi, de altfel, aici care sunt avantajele unei chiuvete din corian in comparatie cu alte materiale asemanatoare.

Tot in paginile site-ului nostru vei regasi numeroase exemple de chiuvete realizate din corian, in combinatie cu restul mobilierului sau simple – pentru a-ti putea face o idee in legatura cu varietatea de forme si culori pe care le poate avea acest o chiuveta din acest compozit deosebit, care este corianul.